Kosár  

A kosár üres

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Gyártók


C-vitamin csipkebogyóval

C-vitamin csipkebogyóval

Trulife C-vitamin 1000mg csipkebogyóval 90 db

A C-vitamin szervezetünk antioxidáns védelmének kiemelkedő jelentőségű antioxidáns vitaminja.

Bővebb leírás

2 390 Ft Áfával

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,

Ennek a terméknek a megvásárlásával 239 hűségpontok. A kosárad összesen 239 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 48 Ft.


Trulife C-vitamin 1000mg csipkebogyóval 90 db

A C-vitamin szervezetünk antioxidáns védelmének kiemelkedő jelentőségű antioxidáns vitaminja. Számos oxidatív folyamat káros következményének mérsékelésében jelentős szerepet játszik. Hiányakor kialakuló betegség, a skorbut, az egyik legrégebben ismert hiánybetegség. A C-vitamin fontos szerepet játszik a vas felszívódásában is.

Jelentősége a szervezet antioxidáns védelmében

Energiatermelés, a tápanyagok elégetése oxidatív folyamatok, amelyek szervezetünk minden egyes sejtjében folyamatosan zajlanak. Ezek a folyamatok kontrollálatlanul jelentős károsodásokat okoznának a szerveinkben, ezért a megfelelően egyensúlyban tartott antioxidáns védelem létfontosságú szerepet játszik.
Szervezetünk komplex védelmi rendszerének részeként, mint az egyik legjelentősebb természetes antioxidáns számos enzimmel, vitaminnal, ásványi elemmel és más növényi eredetű hatóanyaggal együttműködve a C-vitamin hozzájárul a szervezetünket károsító külső és belső behatásokkal szembeni védelemhez, így támogatva az immunrendszer hatékonyabb működését és egészségünk megőrzését.

Érvédő hatás

Kollagén szintézisben betöltött szerepe miatt a fogak és csontok valamint a hajszálerek falának épségéért és fejlődésük zavartalanságának biztosításáért felelős vitamin. Ezáltal hozzájárul az érrendszer épségének és az idegrendszer normál működéséhez fenntartásához, de szerepet játszik az íny, a bőr, a csontok és a porc egészségének megőrzésében is.
Más antioxidáns vitaminokkal együtt adva protektív hatása miatt alkalmazzák szürke hályog és a szemfenéki meszesedés megelőzésére is.

Enzimaktivitás fokozása

Szervezetünkben lejátszódó számos alapvető biokémiai folyamatban is találkozhatunk a C-vitaminnal, amelynek köszönhetően különböző peptidhormonok (oxytocin, ADH) bioszintézisében résztvevő enzimek aktivitását is fokozza.

Vitaminpótlás

Nő a C-vitamin igény terhességben, szoptatáskor, sebészeti műtétek, fertőzések esetén, valamint orális fogamzásgátlók alkalmazása során. A dohányzás fokozza a C-vitamin metabolizációját, ezért a dohányosok C-vitamin-szükséglete megnövekedett.
Vitaminhiányra utaló tünetek megjelenésekor, mint a fogszuvasodás, fogínygyulladás, fogínysorvadás, vagy tavaszi fáradtság tüneteinek észlelésekor orvosi kontroll mellett adagolása indokolt lehet.

Összetevők:

ÖsszetételMennyiség/napi adagRDA%
C-vitamin aszkorbinsav 1000 mg 1250.00 %
Csipkebogyó 20 mg nincs