Kosár  

A kosár üres

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Gyártók


Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

Trulife Ginkgo Biloba 60mg 90 db

Ginkgo Biloba az agy karbantartója és jótékony hatású az érfal rugalmasságára.

Bővebb leírás

4 090 Ft Áfával

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,

Ennek a terméknek a megvásárlásával 409 hűségpontok. A kosárad összesen 409 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 82 Ft.


Trulife Ginkgo Biloba 60mg 90 db

Élettani hatások

A thrombocyta (vérlemezke) aggregáció gátlása

A vérlemezke aktivitási (aktiválási) faktorral szembeni antagonista hatás a ginkgolidokra és a bilobalidra jellemző. A megfelelő hatóanyag tartalmú kivonatok gátolják a vérrögképződést.

Haemorheologiai tulajdonságok

A megfelelő hatóanyag tartalomra beállított Ginkgo készítmények jótékony hatásúak agyinfarktusos betegeknél, ahol csökkentik a vér kórosan fokozódott viszkozitását és ez által javítják a mikrokeringést, elsősorban az agy vérellátását.

Nootropikum

A megfelelő hatóanyag tartalmú Ginkgo készítmények adagolása hatására javul az oxigén és a szőlőcukor biohasznosulása. Ez a hatás a szimpatikus idegrendszeren keresztül jön létre. A Ginkgo levélkivonatok hatására az agyban aktiválódik a noradrenalin rendszer, így az idősödő szervezet központi idegrendszerében javulhatnak a felismerési, emlékezési funkciók.

Neuroprotektív hatás

A ginkgolid esetében kimutatható az idegsejt károsító anyagokkal szembeni védelem. A hatóanyag védi az idegsejteket a degeneratív leépülési folyamatok során. A védelem természetesen viszonylagos. E hatás szempontjából is a bilobalid kiegészíti a ginkgolid B tulajdonságát azáltal, hogy védelmet nyújt egyes neurotoxikus anyagok myelin-károsító ártalmaival szemben, fokozza az agy toleranciáját oxigén-hiányos állapotokban, csökkenti a toxikus agy ödéma súlyosságát.

Antioxidáns, szabadgyök-fogó tulajdonság

Az oxigén-szabadgyök-fogó (scavanger) hatást a flavonoidok vizsgálata során mutatták ki. Az antilipoperoxidázra és a ciklooxigenáz enzimekre gyakorolt hatása jól mérhető. Összehasonlításképpen külön-külön kempferolt, kvercetint, rutint, heszperidint vizsgáltak, ezek gyengébb hatásúaknak bizonyultak.

Érfal rugalmasságára gyakorolt hatás

Hasonlóan más növények flavonoidjaihoz, a páfrányfenyő kivonata is jótékony hatású a vénafal rugalmasságára, ezáltal kedvezően befolyásolva a vénás keringést.

Javallatok

Agyműködési elégtelenségek Az időskorral összefüggő anyagcsere-és leépülő folyamatok kezelése, lassítása, következményeik csökkentése: emlékezési zavarok, a figyelem összpontosításának nehézségei, depressziós állapotok, agylágyulás (encephalomalacia), elbutulásos kórképek (dementia). A Ginkgo kivonatok fokozzák a rossz agyi vérellátás következtében kialakuló oxigénhiányos állapotokban az agysejtek toleranciáját. Csökkentik az agyödéma kialakulásának kockázatát, gyorsítják annak visszafejlődését.

A kedvező eredmények lényege a még működőképes idegsejtek tevékenységének serkentése, a kedvezőtlen hatásokkal szembeni védelem (neuroprotectív hatás). Nootropicumként az Alzheimer típusú dementia, az artériás meszesedés következményeként kialakuló dementia és a két kórfolyamat együttes előfordulásakor a Ginkgo kivonatok lassítják a leépülő folyamatokat, csökkentik a neuronok pusztulása miatti kiesési tünetek súlyosságát. A neuronokra gyakorolt védő hatást kiegészíti az agyi vérerek állapotának kedvező befolyása.

Agykárosodás nélküli kórtünetek

Az agyműködési elégtelenség következménye lehet fülzúgás, halláscsökkenés, szédülés. E három tünet, amelyhez a fejfájás is társulhat, kimutatható agykárosodás nélkül is felléphet, fiatalabb betegeknél is, amely tünetek jól kezelhetők a szájon át adagolható készítmények alkalmazásával.

Környéki érszűkítő kórfolyamatok

Az elsősorban az alsó végtagban fellépő érszűkítő folyamatok a kórtörténés okától függetlenül késedelem nélküli kezelést igényelnek. Claudicatio intermittens fellépésekor a nem gyógyszeres kezelés kiegészítésére Ginkgo készítmények alkalmasak, megnövekszik a fájdalommentes járótávolság.

Psychotikus tünetek

Az agysejtek fokozott károsodását, az agyi keringés folyamatosan rosszabbodó állapotát tünetgazdag következmények kísérik. Klinikai tanulmányok során értékelhető eredményeket értek el Ginkgo készítményekkel (mi croangiopathia cerebri, multiinfarctus cerebri, előrehaladott arteriosclerosis). A legáltalánosabb tünetek: kóros feledékenység, a figyelem összpontosításának zavarai, kóros fáradékonyság, a kezdeményezőkészség kimaradása, a tartósan nyomott kedélyállapot, az érzelemvilág csapongásai, a térbeli tájékozódás zavarai.

Szemészet

Ginkgo készítmények hatására javul az ideghártya vérellátása, csökken az ödémák kialakulásának kockázata.

Adagolás

A szokásos napi adag 3x40 mg kivonat. Esetenként a napi adag növelhető (160 mg, rövidebb ideig 240mg). A kezelés időtartama legalább 4-6 hét. 2-3 hónapi rendszeres szedés után az eredménytől függően eldönthető a további alkalmazás célszerűsége. Kedvező eredmény esetében 12-14 hétig adható, majd 2-3 hetes szünet közbeiktatása után a kezelés folytatható.

Kedvezőtlen hatások

A szájon át adagolt gyógyszerformák alkalmazása során ritka az olyan mellékhatás, amely miatt a kezelést abba kellene hagyni. 10000 beteg 3 hónapig tartó kezelése során 1,69%-nál észleltek mellékhatást. A gyakoriság csökkenő sorrendjében émelygés, fejfájás, gyomorpanaszok léptek fel.

Ginkgo Biloba

Összetevők:

ÖsszetételMennyiség/napi adag,RDA%
Ginkgo Biloba 60mg nincs
Flavon glikozid 24% 14,4mg nincs
Terpén laktoz 6% 3,6mg nincs